• en

Καλαμάρια γεμιστά

ΤΡΟΠΟΣ Α

Υλικά

  • Φρέσκα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα, όχι κομμένα
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ρύζι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο των καλαμαριών
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα καθαρισμένα μας καλαμάρια και ψιλοκόβουμε το κεφάλι και τα μουστάκια τους. Τα βάζουμε για λίγο στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό), ρύζι και τα ψιλοκομμένα κεφάλια και μουστάκια των καλαμαριών. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση μας, προσθέτοντας ελαιόλαδο όσο τραβήξει. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε την πάνω μεριά τους με 1 ή 2 οδοντογλυφίδες (ανάλογα το μέγεθος). Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε γάστρα ή σε λαδόκολλα αλειμμένη με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και σκεπάζουμε την γάστρα ή τυλίγουμε τα καλαμάρια μέσα στην λαδόκολλα σε σχήμα καραμέλας (προσέχοντας να μην είναι το ένα καλαμάρι πάνω στο άλλο, δίνουμε χώρο να “πατάνε” όλα μέσα στο ταψί). Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45′ στους 200⁰C.


ΤΡΟΠΟΣ Β

Υλικά

  • Φρέσκα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα, όχι κομμένα
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό (ή και φρέσκο)
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ψιλοκομμένη πιπεριά
  • Ψιλοκομμένο κολοκύθι
  • Φέτα σε θρύμματα
  • Ελαιόλαδο
  • Οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο των καλαμαριών
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα καθαρισμένα μας καλαμάρια και ψιλοκόβουμε το κεφάλι και τα μουστάκια τους. Τα βάζουμε για λίγο στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά (ντομάτα, κρεμμύδι ξερό ή και φρέσκο, μαϊντανό, πιπεριά, κολοκύθι), την θρυμματισμένη φέτα και τα ψιλοκομμένα κεφάλια και μουστάκια των καλαμαριών. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο τραβήξει. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε την πάνω μεριά τους με 1 ή 2 οδοντογλυφίδες (ανάλογα το μέγεθος). Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε γάστρα ή σε λαδόκολλα αλειμμένη με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και σκεπάζουμε την γάστρα ή τυλίγουμε τα καλαμάρια μέσα στην λαδόκολλα σε σχήμα καραμέλας (προσέχοντας να μην είναι το ένα καλαμάρι πάνω στο άλλο, δίνουμε χώρο να “πατάνε” όλα μέσα στο ταψί). Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45′ στους 200⁰C.

Ετικέτες:

Trackback από το site σας.

Κατάστημα 1

Καρτερού 3, (Κεντρική Ψαραγορά)
Ηράκλειο, Κρήτης
τ.κ. 712 01
2810286275
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 15:00


  • Επικοινωνήστε μαζί μας

    Από κινητό: 6944263067
    Με E-mail: info@kanelos.gr
  • Κατάστημα 2

    Α.Παπαναστασίου 135
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 714 09
    2810361047
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00

    Κατάστημα 3

    Λεωφόρος Κνωσού 224
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 71409
    2810 220511
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00