• en

Μπακαλιάρος τηγανητός

Υλικά

  • Φρέσκος, κομμένος ή φιλεταρισμένος μπακαλιάρος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα και ή και μπύρα για το κουρκούτι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε καλά και τον αλατίζουμε. Στη συνέχεια τον αλευρώνουμε προσέχοντας να αποφύγουμε περιττή ποσότητα αλευριού ή τον βουτάμε σε κουρκούτι (χτυπάμε σε ένα μπολ αλεύρι με λίγη μπύρα να πάρει την μορφή χυλού) και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο προσέχοντας η μισή επιφάνεια του ψαριού να καλύπτεται με λάδι. Το λάδι πρέπει να είναι πάντοτε καυτό γιατί αν το ψάρι μπει σε χλιαρό λάδι, “λαδοπίνει” και μόλις αρχίζει να τηγανίζεται θα αρχίσει να κάνει ρωγμές και να διαλύεται. Τηγανίζουμε για 6-7′, ανάλογα το μέγεθος του ψαριού. Μόλις το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε πιατέλα επενδυμένη με χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια για να απορροφηθεί η περιττή ποσότητα λαδιού.


Ετικέτες:

Trackback από το site σας.

kliokappa

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Κατάστημα 1

Καρτερού 3, (Κεντρική Ψαραγορά)
Ηράκλειο, Κρήτης
τ.κ. 712 01
2810286275
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 15:00


  • Επικοινωνήστε μαζί μας

    Από κινητό: 6944263067
    Με E-mail: info@kanelos.gr
  • Κατάστημα 2

    Α.Παπαναστασίου 135
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 714 09
    2810361047
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00

    Κατάστημα 3

    Λεωφόρος Κνωσού 224
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 71409
    2810 220511
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00