• en

Σφυρίδα – Στείρα – Συναγρίδα (σε φέτα ή ολόκληρο ψάρι)

Υλικά

  • 1,5 – 2 κιλά ολόκληρο φρέσκο ψάρι ή σε φέτες των παραπάνω ειδών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο
  • Λαχανικά, μυρωδικά (προαιρετικά της αρεσκείας σας)


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το φρέσκο μας ψάρι και αλατοπιπερώνουμε καλά (και το στομάχι αλλά και εξωτερικά σε ολόκληρο ψάρι / και τις 2 πλευρές αν έχουμε επιλέξει φέτες σφυρίδας). Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας διπλάσιο της επιφάνειας που θα καλύψει το ψάρι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε μέσα το ψάρι όπως τυλίγεται μια καραμέλα έτσι ώστε να μην παίρνει αέρα (αν ψήνετε φέτες σφυρίδας προσέξετε να μην είναι η μία φέτα πάνω στην άλλη αλλά δώστε τους χώρο να “πατάνε” όλες μέσα στο ταψί). Ανάλογα την προτίμηση, μπορούμε μέσα στη λαδόκολλα να προσθέσουμε λαχανικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (100⁰C) και ψήνουμε στους 200⁰C για περίπου 45′, ανάλογα τον φούρνο. Αν θέλουμε να ροδίσει λίγο το ψάρι μας, ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για 3-4′ στο grill. Το ψάρι είναι έτοιμο, τρυφερό και ζουμερό.


Σημείωσεις:

• Αν προσθέσουμε λαχανικά και πατάτες στη λαδόκολλα, προσέχουμε να είναι λεπτοκομμένα ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το ψάρι. • Ο χρόνος μαγειρέματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.

Ετικέτες:, , , ,

Trackback από το site σας.

Κατάστημα 1

Καρτερού 3, (Κεντρική Ψαραγορά)
Ηράκλειο, Κρήτης
τ.κ. 712 01
2810286275
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 15:00


  • Επικοινωνήστε μαζί μας

    Από κινητό: 6944263067
    Με E-mail: info@kanelos.gr
  • Κατάστημα 2

    Α.Παπαναστασίου 135
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 714 09
    2810361047
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00

    Κατάστημα 3

    Λεωφόρος Κνωσού 224
    Ηράκλειο, Κρήτης
    τ.κ. 71409
    2810 220511
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα – Σάββατο : 07:00 – 17:00