Γιατί επιλέγω ψάρι

Τα ψάρια αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Σύμφωνα με τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής πρέπει να τα καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα, καθώς αποτελούν εξαίρετη πηγή βιταμινών και ω3 λιπαρών παρέχουν πολλαπλά ευεργετικά οφέλη.
Πως το μαγειρεύω σωστά
“ΣΥΝΤΑΓΗ” ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ
- Αλατίζουμε καλά τα ψάρια μας.
- Αλευρώνουμε αποφεύγοντας όμως την περιττή ποσότητα αλευριού.
- Φροντίζουμε πάντοτε το λάδι στο τηγάνι να είναι καυτό, γιατί αν το ψάρι τηγανιστεί σε χλιαρό λάδι θα “λαδοπιεί” και όταν αρχίζει να τηγανίζεται θα αρχίσει παράλληλα να θρυμματίζεται.
- Η ποσότητα του λαδιού θα πρέπει να καλύπτει την μισή επιφάνεια του ψαριού μέσα στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά του ψαριού 5-7′ .
- Αλείφουμε το ψάρι μας με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά της επιλογής μας.
- Μόλις “καεί” καλά η σχάρα μας, τοποθετούμε το ψάρι σε απόσταση από την πηγή θερμότητας, ψήνοντας για 5-7′ την κάθε πλευρά του επί 2 φορές.
- Για να μην στεγνώσει το ψάρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το αλείφουμε τακτικά με λαδολέμονο. Με αυτόν τον τρόπο επίσης ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα.