Καλαμάρια στον φούρνο
Υλικά
- Φρέσκα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα, όχι κομμένα
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, διπλάσιο στο μέγεθος από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, το λαδώνουμε και τοποθετούμε μέσα τα καλαμάρια. Προσθέτουμε αρκετό αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα τυλίγουμε όπως τυλίγεται μια καραμέλα έτσι ώστε να μην παίρνουν αέρα (προσέξετε να μην είναι το ένα καλαμάρι πάνω στο άλλο, δίνουμε χώρο να “πατάνε” όλα μέσα στο ταψί). Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200⁰C για 40′. Αφού ψηθούν, παίρνουμε τα καλαμάρια, τα τοποθετούμε σε μια βαθειά πιατέλα μαζί με όλα τα υγρά του ταψιού, και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε λεμόνι και θέλουμε επιπλέον λάδι.Ετικέτες:Καλαμάρια στον φούρνο
Trackback από το site σας.