Καλαμάρια τηγανητά
Υλικά
- Φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα
- Αλάτι
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια μας και τα κόβουμε είτε σε ροδέλες αν είναι μεγάλα είτε σε μικρές μπουκιές. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απαλλαχθούν από την υγρασία και να μην προκαλέσουν πιτσίλισμα κατά το τηγάνισμα. Αλατίζουμε καλά και τα αλευρώνουμε σε σουρωτήρι ώστε να αποφύγουμε την περιττή ποσότητα αλευριού. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα με αρκετή ποσότητα λαδιού, προσέχοντας να είναι πολύ καυτό πριν ρίξουμε μέσα τα καλαμάρια, για 1,5 – 2′. Μόλις δούμε το αλεύρι να έχει σχηματίσει κρούστα πάνω στο καλαμάρια, τα αποσύρουμε απευθείας από την φωτιά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα επενδυμένη με χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια της, ώστε να απορροφηθεί η περιττή ποσότητα λαδιού.Ετικέτες:Καλαμάρια
Trackback από το site σας.