Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο με λαχανικά
Υλικά
- Φρέσκος μπακαλιάρος μετρίου μεγέθους ή μεγάλος κομμένος σε φέτες ή μπακαλιάρος φιλέτο
- Ψιλοκομμένη ντομάτα
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά τον μπακαλιάρο και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Αφήνουμε την ντομάτα σε σουρωτήρι να στραγγίξει όλα τα υγρά της. Απλώνουμε το ψάρι στο ταψί ( τα ολόκληρα ψάρια τα τοποθετούμε εναλλάξ κεφάλι πάνω, ουρά πάνω, κεφάλι πάνω κ.ο.κ. / οι φέτες μπακαλιάρου να καλύπτουν την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να ακουμπάει η μια φέτα πάνω στην άλλη / το φιλέτο να είναι απλωμένο με την πλευρά του δέρματος να ακουμπάει το ταψί). Στη συνέχεια απλώνουμε όλα τα λαχανικά πάνω από το ψάρι, καλύπτοντας το, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μόνο λάδι σε αρκετή ποσότητα και καθόλου νερό γιατί τα λαχανικά θα κατεβάσουν τα δικά τους υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Η επιπλέον ποσότητα νερού θα έχει ως αποτέλεσμα τον βρασμό του φαγητού και όχι το ψήσιμο, κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβεί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40′ στους 180⁰C. Ελέγχουμε την ντομάτα, εάν έχει ψηθεί, τότε το ψάρι μας είναι έτοιμο.Ετικέτες:μπακαλιάρος
Trackback από το site σας.