Μπακαλιάρος τηγανητός
Υλικά
- Φρέσκος, κομμένος ή φιλεταρισμένος μπακαλιάρος
- Αλάτι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα και ή και μπύρα για το κουρκούτι (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε καλά και τον αλατίζουμε. Στη συνέχεια τον αλευρώνουμε προσέχοντας να αποφύγουμε περιττή ποσότητα αλευριού ή τον βουτάμε σε κουρκούτι (χτυπάμε σε ένα μπολ αλεύρι με λίγη μπύρα να πάρει την μορφή χυλού) και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο προσέχοντας η μισή επιφάνεια του ψαριού να καλύπτεται με λάδι. Το λάδι πρέπει να είναι πάντοτε καυτό γιατί αν το ψάρι μπει σε χλιαρό λάδι, “λαδοπίνει” και μόλις αρχίζει να τηγανίζεται θα αρχίσει να κάνει ρωγμές και να διαλύεται. Τηγανίζουμε για 6-7′, ανάλογα το μέγεθος του ψαριού. Μόλις το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε πιατέλα επενδυμένη με χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια για να απορροφηθεί η περιττή ποσότητα λαδιού.Ετικέτες:Μπακαλιάρος τηγανητός
Trackback από το site σας.