Σουπιές κρασάτες
Υλικά
- Σουπιές καθαρισμένες με ή χωρίς το μελάνι τους
- Νερό
- Καλό λευκό ή κόκκινο κρασί για το μαγείρεμα
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις σουπιές μας με ή χωρίς το μελάνι τους (ανάλογα την προτίμηση) προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει και τις βράζουμε. Μόλις τις τσιμπήσουμε με πιρούνι και είναι μαλακές, προσθέτουμε χωρίς να αφαιρέσουμε υγρά από το φαγητό, 1 νεροπότηρο κρασί ανά κιλό σουπιάς. Ανακατεύουμε το φαγητό μας και ενώ το βράσιμο συνεχίζεται, οι σουπιές αρχίζουν να απορροφούν τα υγρά της κατσαρόλας. Πριν στερέψουν τα υγρά κι ενώ το φαγητό έχει χυλώσει, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αν θέλουμε κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Σωτάρουμε για 3-5′ και αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι. Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε να μη μείνει ποτέ το φαγητό χωρίς υγρά γιατί τα μαλάκια χωρίς την απαραίτητη υγρασία σκληραίνουν.Ετικέτες:Σουπιές κρασάτες
Trackback από το site σας.