Σουπιές με μάραθα ή σπανάκι
Υλικά
- Σουπιές καθαρισμένες με ή χωρίς το μελάνι τους
- Καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μάραθα ή σπανάκι
- Νερό για το βράσιμο
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- Ψιλοκομμένη ντομάτα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις σουπιές μας με ή χωρίς το μελάνι τους (ανάλογα την προτίμηση) προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει και τις βράζουμε μέχρι να τις τσιμπήσουμε με πιρούνι και είναι μαλακές. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ντομάτα και τα σωτάρουμε. Στη συνέχεια, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά, παίρνουμε τα ψιλοκομμένα μάραθα ή το σπανάκι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ανάλογο νερό ώστε να βράσουν τα χορταρικά. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15-20′ περίπου.Ετικέτες:Σουπιές με μάραθα ή σπανάκι
Trackback από το site σας.