Χταπόδι κρασάτο
Υλικά
- Φρέσκο χταπόδι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- Καλό λευκό ή κόκκινο κρασί για το μαγείρεμα
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει χωρίς νερό (το χταπόδι “κατεβάζει” τα δικά του υγρά). Αφού το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι μαλακό, προσθέτουμε 1 νεροπότηρο κρασί ανά κιλό χταποδιού. Το χταπόδι συνεχίζει και βράζει με τα υγρά του και το κρασί. Μόλις “καραμελώσει” το φαγητό, προσθέτουμε ελαιόλαδο και προαιρετικά ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σωτάρουμε για 2-3′ και είναι έτοιμο.Ετικέτες:Χταπόδι κρασάτο
Trackback από το site σας.