Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι ή ρύζι
Υλικά
- Φρέσκο χταπόδι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- Κοφτό μακαρόνι ή ρύζι
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- Ψιλοκομμένη ντομάτα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει χωρίς νερό (το χταπόδι “κατεβάζει” τα δικά του υγρά). Αφού το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι μαλακό, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένη ντομάτα και τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ρύζι ή μακαρονάκι κοφτό μαζί με το ανάλογο νερό, ανακατεύοντας να βράσει το φαγητό για περίπου 10′.Ετικέτες:Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι ή ρύζι
Trackback από το site σας.